1 haftada işinizi kurabilir, 1 yıl içerisinde de temel düzeyde geçiminizi sağlayacak parayı internetten kazanabilirsiniz.
Kovid-19 vurdukça güç el değiştiriyor. Dünya çapında negatife dönen faiz oranları kapital sahibi dev finans kuruluşlarının ve varlıklı ailelerin paralarının durduğu yerde yavaş yavaş erimesine yol açıyor. Para yerine mülk sahibi olanlar evlerini ya da işyerlerini satılığa çıkartmaya teşebbüs etse de satıcılar düşen global ekonomik talep sebebiyle kendilerine alıcı bulamıyorlar. Satmak için geçirdikleri sürede de kiraya veremediklerinden dolayı onlar da durdukları yerde para kaybediyorlar. Doların da, türev piyasaların da geleceği şaibeli. Dev şirketler zararda çünkü üretim, tedarik ve lojistik süreçlerini yönetemiyorlar. Zaten yapısı gereği hantal yürüyen dünya ticareti Kovid tedbirleri kapsamında büsbütün yavaşlamış ve ağırlaşmış durumda. Araba parçaları ve elektronik eşya ihracatında dünya ikincisi olan Çin’de fabrikaların kapanması sonucu duran tedarik, dünya çapında bunları ithal ederek üretim gerçekleştiren şirketleri de vurdu. Mesela Hyundai, Çin’den ara mamül satın alamadığı için üretimin durdurdu. MCKinsey’e göre şirketlerin %93’ü tedarik zincirlerini daha esnek ve basit hale getirebilmek üzere ciddi kararlar almaya zorlanıyorlar. Çözümü içe kapanmada ve yerli üreticiyi korumada arayan devletler birbirine uyguladıkları gümrük vergilerini büsbütün yükselttiler. ABD’de tüm gümrük vergileri tüm ülkeler ve ürünler ortalamasında %17’den %21 marjlarına yükseldi. Ancak bu da çözüm olamıyor çünkü dijital ekonomi sebebiyle alttan alta herkes birbirine bağımlı ve birbiriyle bağlantılı yaşıyor. Dünya ekonomisinin pandemi sebebiyle 2020'de %8 oranında küçülmesi bekleniyor ancak bu küçülmenin de büyük bölümünün dev şirketlerin hüküm sürdüğü gelişmiş ülke ekonomilerinde yaşanması bekleniyor. IMF’ye göre 2021 yılına dek pandemiden en az oranda etkilenecek olan ülkeler Çin’den sonra gelişmekte olan ülkeler, yani nispeten küçük ekonomiler; yani küçük şirketler. Peki böylece güç, mal, mülk ve para sahibi olan varlıklı aileler ve dev çok uluslu şirketlerden kimlerin eline devroluyor dersiniz?
Dönem teknoloji şirketleri ile micro e-girişimcilerin dönemi. NYSE’de teknoloji devlerinin işlem gördüğü FUNG+ endeksi yaklaşık 1 yılda %60 değer kazandı. Netflix, AliPay, YouTube ya da TicToc gibi devler güçlerine güç kattılar. Bununla birlikte üretimi, lojistiği, tedariği kendi kendine yöneterek e-ticaretten home-ofis ürün satan “tek tabanca” girişimciler de “rızıklarını” webden çıkartabiliyorlar. Küçük olmaları ve iş süreçlerinin kompleks olmaması ve lokal çalışmaları onların bu karışık sürece hızla adapte olmalarını da kolaylaştırıyor. Kendinizi bir düşünsenize! Yarın ilginç bir ürünle e-ticarete başlamanızın önünüzde duran bir engel var mı? 1 haftada işinizi kurabilir, 1 yıl içerisinde de temel düzeyde geçiminizi sağlayacak parayı internetten kazanabilirsiniz. Dev markalardan alışverişi alışkanlık haline getirmiş ve kolunda alışveriş çantaları ile caddelerde mağaza mağaza gezen dev markaların sadık müşterileri bugünlerde komple web’de. Bu sayede sizi keşfetmeleri ve sizden alışveriş yapmaları da hiç olmadığı kadar kolaylaşmış vaziyette. Bunu bir düşünün.
Comentarios