Alfa Yayınlarından çıkan Girişim Savaşçısı: Yeni Düzende Girişimcilik ve Markalaşma kitabımızın ikinci baskısı pek yakında raflardaki yerini alacak.
Değerli takipçilerim…
Alfa Yayınlarından çıkan Girişim Savaşçısı: Yeni Düzende Girişimcilik ve Markalaşma kitabımızın ikinci baskısı pek yakında raflardaki yerini alacak. Kuantum fiziğinden, felsefeye, psikolojiden, ekonomiye, teknolojiden, siyasete dek içerisinde bulunduğumuz yeni düzeni 360 derecelik bir açıyla ele almaya çalıştığım bu eserin, yeni düzende fark yaratmak isteyen tüm kişi ve kurumlara ışık tutmasını diliyorum.
Kitap geçen yıl ilk baskısını yaptığında bana neden bir kitap yazma gereği duydun, motivasyonun neydi gibi soruları soranlar olmuştu. Şimdi ikinci baskı öncesi bunun sebebini sizinle buradan da açıkça paylaşmak istiyorum.
Bu kitabı yazdım çünkü ben endişeli bir dünya vatandaşıyım. Stephen Hawking’in “İnsanlık son yüzyılını yaşıyor.” sözünü haklı çıkarabilecek türden sayısız gerçekle karşılaşmak beni çok endişelendiriyor.
Her yıl 40 bin türün yaşamına son veriyor, atmosferi zehirleyip %99 oranında sağlıksız hava soluyor, dünya servetinin %60’ının nüfusun %1’inin elinde öbeklenmesine göz yumuyor ve hep beraber verdiğimiz saçma sapan kararlarla medeniyetimizi ve dünyamızı uçurumun kenarına doğru elbirliğiyle yuvarlıyoruz. Buna bir son vermemiz lazım.
2013 yılında, bu gidişata bir dur diyebilmek adına bir adım adım attık ve yüksek yetkinlikteki sosyal girişimcilerin yetiştirilebilmesi maksadıyla Girişim Savaşçısı programını başlattık. Şimdi de geride bıraktığımız on yılda elde ettiğimiz birikimleri bu kitapta sizlerle paylaşmayı hedefliyoruz.
Ben ekonomist, fizikçi, filozof, psikolog, siyaset bilimci ya da teknoloji gurusu falan değilim ancak kendimi “Lorenzo’nun Yağı” filminde doktor olmadıkları halde çocuklarının hastalığına çare bulmaya adanan ebeveynler gibi hissediyorum. Bu motivasyonla ve otodidakt bir çabayla özellikle son on yılda farklı disiplinlerden sayısız kitap ve makale okudum, çok sayıda uzmanla görüştüm, eğitimler verdim ve nitel/nicel araştırmalar yürüttüm. Bu kitabı da beş yıllık bir süre zarfında, 200’e yakın nitelikli referanstan yararlanarak ve dokuz kişilik bir akademik kadronun denetiminde yazdım. Kitap özetle tüm girişimciler ve kurumlar için önerdiği yeni bir sosyo-ekonomik modeli, bambaşka disiplinler açısından ele alarak detaylıca irdeliyor. Paylaşacağımız bilgilerin ve önereceğimiz yol haritasının dünyamızı iyileştirebilmeye katkısının olmasını umuyorum.
Bu kitapta temelde üç önemli sorunun yanıtını bulacaksınız;
Büyük çaplı ve ses getiren girişimcilik projeleri uluslararası toplumun desteğiyle nasıl inşa edilir?
Bir şirket sosyal sorunlarla mücadeleyi kâr etmekle nasıl harmanlayabilir?
Pozitif bilimlerden teknolojiye farklı disiplinlerin sağlayacağı çıkarımlarla çağa nasıl uyum sağlayabiliriz?
Bu kitap, yeni dünya düzeninde, küresel destek görecek girişimcilere ve kurumlara dönüşebilmek adına yapılabilecekler konusunda bir rehber niteliğinde. Fark yaratacaklara entelektüel bir birikim katarak, yaşam tatmini ile para kazanma ve sosyal fayda sağlama arasında doğru bir denklem kurmayı hedefliyor. Kitap, girişimciliği ve markalaşmayı disiplinlerarası bir perspektifle yeniden tanımlayarak, post-kapitalist çağda dünyamıza problem çözücü yeni bir sosyo-ekonomik model öneriyor.
Eğer siz de bizimle benzer endişeleri taşıyor ve yeni düzende fark yaratan bir girişimciye ya da markaya dönüşmeyi hedefliyorsanız, bu yıl Platin İş Kitapları Ödüllerinde finale kalan kitabımızın ikinci ve genişletilmiş içerikteki baskısını edinerek iş ve arkadaş çevrenize hediye edebilirsiniz.
Kısa süreyle %40 indirimli şekilde toplu ön sipariş vermek için: https://store.girisimsavascisi.org/products/girisim-savascisi-yeni-duzende-girisimcilik-ve-markalasma
Ödeme sonrası tarafınızla iletişime geçilecek ve sizden alınacak isim listesine göre kitaplar imzalanarak size toplu olarak iletilecek. Akabinde hediye olarak iş ve arkadaş çevrenize hediye edebileceksiniz.
Berke Sarpaş, günümüzün dijitalleşen ve neredeyse herkesin girişimci olmasını gerektiren dünyasında, girişimciliğin ve markalaşmanın temellerini yeniden ele alıp inceliyor ve hepimize yol gösteriyor. Notlar alınarak okunması gereken bu kitabı herkese tavsiye ediyorum. Dr. Mahfi Eğilmez
Berke, deneyimi gelecekle harmanlayan özgün yaklaşımıyla zor bir süreç olan girişimciliği çok boyutlu şekilde ele alıyor. Kendisinin bir komutan gibi yetiştirdiği girişimcilerin sosyal fayda odaklı iş modellerinin başarısı, Berke’nin başarısının bir kanıtı. Faruk Eczacıbaşı
Eşsiz bir eser yarattı Berke. “Girişim Savaşçısı” modeliyle girişimcilerde ve şirketlerde büyük bir değişim hareketi başlattı. Kurduğu sistem global ölçekte yayılmalı. Bu kitap herkesçe okunmalı ve hatta ders kitabı olmalı! Ufuk Tarhan
Berke, girişimcilerle zorlu ve uzun bir yolda uzun yıllardır başarıyla yürüyor. Şimdi de bu uzun yolculuktan edindiği birikimi bu kitapla, ruhunda girişimcilik olan herkese cömertçe aktarıyor. Leyla Alaton
Comments